Dit is ‘m dan: de schatkist van Michelle. Hierin verzamel en etaleer ik al mijn parels en diamantjes, zodat jij inspiratie kunt opdoen en samen met mij kunt genieten van al het moois dat de wereld te bieden heeft. Van online cursussen tot boeken, gadgets en podcasts – je vindt het hier allemaal. Ik vul deze lijst continu aan, dus vergeet niet om op tijd en stond weer eens te komen piepen.

*Deze blogpost bevat affiliate links. Dit wil zeggen dat je mij financieel steunt wanneer je iets aankoopt via de links die je hier vindt. Superleuk voor mij. En ook leuk voor jou, want het kost jou geen cent extra!

Boeken

Misschien Ooit – Colleen Hoover

Sydney leeft in een idyllische bubbel; ze is een toegewijde student met een leuk bijbaantje, leeft samen met haar beste vriendin, heeft het beste vriendje ooit en ze kan elke avond genieten van een prachtig gitaarconcert op haar balkon. Die bubbel barst al snel wanneer Sydney erachter komt dat haar vriendje haar bedriegt. De mysterieuze en aantrekkelijke man die verantwoordelijk is voor de avondlijke gitaarklanken, Ridge, probeert Sidney te helpen om haar gebroken hart weer heel te maken door samen liedjes te schrijven. Maar het duurt niet lang voor Sydney beseft dat zo’n gebroken hart zich niet makkelijk laat helen.

Misschien ooit lijkt misschien een doorsnee liefdesverhaal, maar het heeft een interessante twist. Dit boek bracht me naar een wereld waar ik nog maar bitter weinig van af wist, en dat vond ik er net zo fijn aan. Ik hou ervan wanneer een boek mijn wereld weer een tikkeltje groter maakt.

Verity / De Waarheid – Colleen Hoover

Wat een pageturner. Verity (in het Nederlands De Waarheid – maar ik las ‘m in het Engels) is een thriller met een romantisch kantje. Een tikkeltje anders dan ik van Colleen Hoover gewoon ben, maar net zo goed als ik gewoon ben van haar.

Verity was een succesvolle schrijfster tot ze door een ongeval in een vegetatieve staat belandde. Haar uitgeverij wil graag de serie waar ze aan bezig was verderzetten en gaat samen met de man van Verity, Jeremy, op zoek naar een andere schrijfster. Die schrijfster is Lowen. Ze gaat enkele weken logeren bij Jeremy om door alle eerdere notities van Verity te gaan, zodat ze aan de slag kan gaan met de volgende boeken. Naast haar notities vindt Lowen ook een onafgewerkte biografie van Verity die nooit het daglicht had mogen zien en alles op losse schroeven zet.

‘Hof van Doorns en Rozen’-reeks – Sarah J. Maas

Ik ben allesbehalve een fervente fantasy-lezer, maar deze reeks heeft mijn hart gestolen. En een van de personages heeft ook mijn hart gestolen, want ja ja, ik heb aan deze reeks mijn allereerste boek-boyfriend overgehouden. Naast fantasy-elementen staat de liefde dan ook centraal. And I love it. Leuk detail: het eerste deel is losjes gebaseerd op Belle en het Beest.

Korte inhoud van Hof van Doorns en Rozen:

Het bos waarin de negentienjarige Feyre woont is in de lange wintermaanden een koude, sombere plek. Haar overlevingskansen en die van haar familie berusten op haar vermogen om te jagen. Wanneer ze een hert ziet dat opgejaagd wordt door een wolf kan ze de verleiding niet weerstaan om te vechten voor de prooi. Maar om te winnen moet ze de wolf doden en daarop staat een prijs. Niet veel later verschijnt er een beestachtig wezen om vergelding op te eisen.

Wanneer ze naar het gevreesde feeënrijk Prythian wordt gesleept, ontdekt Feyre dat haar ontvoerder geen beest is, maar Tamlin – een van de dodelijkste, onsterfelijke magische wezens ooit gekend. Terwijl ze op zijn landgoed verblijft, veranderen haar ijzige vijandige gevoelens voor Tamlin in een vurige passie die elke leugen en waarschuwing over de mooie, gevaarlijke wereld van de Elfiden in rook doet opgaan. Maar een oude, kwaadaardige schaduw groeit over het land, en Feyre moet een manier vinden om het te stoppen of Tamlin en zijn wereld zullen voor eeuwig verdoemd zijn.

Aristoteles en Dante ontdekken de geheimen van het universum – Benjamin Alire Sáenz

Wanneer ik in dit boek begin, duur het niet lang voor ik iets ontastbaar uit de pagina’s voel komen. Het heeft iets magisch, iets verwonderlijks, maar ook weer niet echt. Ik weet niet wat het juist is, maar het houdt me vast terwijl ik met een lichtjes open gezakte mond mijn wijd geopende ogen over de woorden laat gaan. De vertelwijze van Ari (kort voor Aristoteles) klinkt alsof hij een dromerige scène uit een romantische film beschrijft. Dit is niet zozeer vanwege de inhoud – want die is niet romantisch – maar door het gevoel en de sfeer die eromheen hangt. En kudo’s aan de vertaler. Het is fantastisch dat dit in de vertaling op zo’n prachtige wijze overeind is gebleven.

Korte inhoud:

‘Ik durf te wedden dat je soms in iemands hand alle geheimen van het universum kunt vinden.’ Aristoteles is een eenzame, boze tiener die misschien wel iets te veel over de wereld nadenkt. Dante is een eigenwijze betweter die het liefst de hele dag zonder schoenen rondloopt. Als ze elkaar bij het zwembad tegenkomen, lijken ze niets met elkaar gemeen te hebben -behalve het feit dat ze allebei vernoemd zijn naar oude filosofen. Toch ontstaat er een bijzondere vriendschap, zo eentje die levens verandert. En dankzij hun vriendschap ontdekken Ari en Dante wie ze zijn, en wie ze willen worden.

The Night Circus – Erin Morgenstern

Samen met de opening van het Cirque des Rêves opent zich een hele nieuwe wereld. Een wereld in zwart en wit, maar toch vol kleur. Een wereld met magie die verder gaat dan ooit tevoren, een wereld waar iedereen zijn eigen magische talent heeft. Twee mensen zijn van kinds af aan gebonden aan een spel. En de gevolgen van dit spel gaan verder dan men zich ooit had kunnen inbeelden.

Het circus is geen gewoon circus. Je zal er geen olifant vinden die trucjes doet of clowns die rondrijden op veel te kleine fietsjes. Nee, het circus is een beleving, en een arena die wordt gebruikt voor een machtsmeting tussen twee krachtige en getalenteerde personen.

De Nachtegaal – Kristin Hannah

De zussen Vianne en Isabelle hebben altijd een goede band gehad, ondanks hun verschillen. Isabelle, de jongste en brutaalste van de twee, woont in Parijs, terwijl Vianne op het platteland van Frankrijk een rustig bestaan leidt met haar man Antoine en hun dochtertje. Maar dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit en Antoine moet meevechten.

Met het voortduren van de oorlog wordt niet alleen de relatie tussen de zussen zwaar op de proef gesteld, maar ook hun moed en hun gevoel voor goed en fout. Kan Vianne haar beste vriendin verraden als het leven van haar kind op het spel staat? Moet Isabelle haar familie in gevaar brengen als dat betekent dat ze levens kan redden? Hoe kan je overleven als de wereld om je heen in elkaar stort?

Het licht dat we verloren – Jill Santopolo

Het licht dat we verloren leest als een lange brief die gevuld is met vragen. Vragen die Lucy altijd al heeft willen stellen, maar waar ze nooit een antwoord op zal krijgen. Met deze vragen snijdt ze universele onderwerpen aan die ondanks hun alledaagse karakter een diepe impact hebben. En hoewel liefde de basis vormt van dit verhaal, ligt de focus op het stellen van prioriteiten en het maken van keuzes.

Na amper tien pagina’s krijg je het onmiskenbare gevoel dat je een speciaal boek in handen hebt. Toch kan niets je voorbereiden op de grip die dit verhaal op je hart zal hebben. De beschrijving van hartverscheurende gebeurtenissen en wondermooie proza van Jill Santopolo doen je adem stokken. En dit levert een stille schoonheid op die de kracht vormt van deze roman.

Korte inhoud:

Lucy en Gabe ontmoeten elkaar op een dag die alles voorgoed zal veranderen. Samen besluiten ze dat hun leven wat moet betekenen, van belang moet zijn. Wanneer ze elkaar een jaar later weer tegenkomen, lijkt hun liefde voorbestemd. Maar als Gabe besluit om als fotojournalist naar het Midden-Oosten te gaan en Lucy in New York blijft voor haar eigen carrière, gaan ze uit elkaar. De hoofdpersonen worstelen met het idee van lot en vrije wil, en hoewel ze nieuwe levens opbouwen met nieuwe liefdes, blijven ze aan elkaar denken en blijven ze elkaar soms, als de omstandigheden het toestaan, opzoeken. Waren hun levens bedoeld om met elkaar verbonden te zijn? Hebben ze er goed aan gedaan om uit elkaar te gaan? Of hadden ze er alles aan moeten doen om samen te blijven? 

Soms lieg ik – Alice Feeney

Wie houdt er niet van een goeie thriller met een onbetrouwbare verteller? Ik smul ervan! Dit boek was een toevallig ontdekking voor mij, maar zeker geen teleurstelling.

Korte inhoud:

Er zijn drie dingen die je over me moet weten:
1. Ik lig in coma
2. Mijn man houdt niet meer van me
3. Soms lieg ik


Amber Reynolds ligt in coma. Ze kan zich niet herinneren hoe dat is gebeurd. Maar ze weet dat het geen ongeluk was… Ze heeft het zogeheten locked-in-syndroom: ze hoort alles, maar kan zich niet bewegen en kan niet praten. Doodsbang, opgesloten in haar eigen lichaam, probeert ze haar herinneringen van de afgelopen week te reconstrueren. Met een echtgenoot die niet meer van haar houdt, een zus met een geheim en een ex die nog steeds door haar geobsedeerd is, weet Amber dat er iemand liegt over wat er met haar gebeurd is. Haar leven is nog steeds in gevaar. Lukt het haar wakker te worden voor het te laat is?

Prisma Voorzetsels – Reinsma & Hus

Geeft iets ‘aanleiding voor iets anders’ of ‘tot iets anders’? Vaak weet je niet vanbuiten welk voorzetsel correct is, maar gelukkig kan dit kleine boekje je daarbij helpen. Een onmisbaar naslagwerk voor iedereen die foutloze teksten wil schrijven. Ik kan in ieder geval niet zonder!

Prisma Voorzetsels - R. Reinsma en W.J.B. Hus

Online cursussen

Business Boss: Verdien geld online met jouw dienst – FastForwardAmy

Amy is een gouden businesscoach. En ik kan het weten, want ze is míjn businesscoach. In deze cursus leert ze je hoe je je offline bedrijf transformeert naar een online succesverhaal. Met concrete, actiegerichte stappen begeleidt ze je in het proces, zodat je in no time een online omgeving voor je bedrijf hebt opgezet. Je krijgt toegang tot al haar kennis en bespaart zo dus heel wat tijd. En geld, want time is money. 😉

Time Management & Workflow System – FastForwardAmy

Ik dacht altijd dat ik best goed was in het indelen van mijn tijd en in productief werken. Maar na het volgen van de Time Management & Workflow System Cursus van Amy heb ik deze vaardigheden nog een niveautje hoger kunnen schakelen. Ik heb de cursus inmiddels al twee keer bekeken en ik ben er zeker van dat er ooit nog wel een derde viewing zal komen. En haar Master Workfile – waartoe je via deze cursus toegang krijgt – is ook mijn Holy Grail geworden en helpt me dagelijks om mijn to-dolijst te baas te blijven.

Gadgets

Kobo Forma E-reader

Ik ben altijd fan geweest van de papieren boeken. Ik vond dat het zo hoorde: een echte boekenliefhebber leest échte boeken. En die mening kan je vrij lang blijven aanhouden… Tot je huis uitpuilt met boeken. Stapeltje boeken hier, nog enkele boeken daar; ik had geen ruimte meer. Dus besloot ik om de e-reader toch maar eens een kans te geven. Ondertussen ben ik er helemaal aan verknocht. Wil dit nu zeggen dat ik de papieren boeken vaarwel heb gezegd? Ben je gek?! Helemaal niet. Sommige boeken moet je gewoon nog in hun fysieke vorm hebben. Maar deze Kobo Forma heeft me wel geholpen om terug wat ruimte in huis te creëren. En mooi meegenomen: het maakt mijn handtas ineens ook wat lichter.

Apple Airpods

Toen dit op de markt kwam, dacht ik: oortjes zonder draadjes?! Ik moest er niets van weten. Tot ik begon te fitnessen en merkte dat de draad van mijn oordopjes grondig in de weg hing. En nu zijn deze Airpods mijn beste vriendjes. Misschien kunnen ze ook wel jouw bff worden?

Podcasts

Preachings By Q

Anne Quaars veegt alles wat je denkt te weten over podcasts radicaal van tafel. Het woord ‘podcast’ is zelfs niet voldoende om te beschrijven wat ze hiermee in de wereld zet. Een audio-kunstwerk, dat is het. Met haar Preachings By Q dompelt ze je onder in een 3D-audio-ervaring die ongeëvenaard is. En naast een genot voor het oor, zorgt het ook voor heel wat motivatie, inspiratie en moed.

The FastForwardAmy Show

Het gebeurt slechts zelden dat je me in de fitness tegenkomt met een of ander booty-shakend deuntje in mijn oren. Nee, 99% van de tijd werk ik me in het zweet terwijl de zwoele stem van Amy in mijn oren fluistert. Deze businesscoach extraordinaire geeft bakken waarde weg in haar wekelijkse podcast – zeker eens waard om te beluisteren, dus!